Asigurare Casco

Tot ce trebuie să știi despre asigurarea CASCO

Când circuli pe drumurile publice, îți asumi riscurile aferente unui accident rutier, a cărui vină ai putea să o porți. Ce este de făcut, însă, în situația în care nu te afli în circulație sau în cazul în care te confrunți cu o daună care nu a fost cauzată, neapărat, de un alt șofer? Pentru orice alt scenariu nefast, asiguratorii au conceput polița CASCO. Spre deosebire de polița RCA, aceasta nu este obligatorie, deci nu va fi solicitată de agentul de poliție, la un eventual control. În rândurile de mai jos, analizăm în detaliu care sunt avantajele și particularitățile acestui tip de asigurare.

Care sunt daunele acoperite de o asigurare CASCO

Acest capitol marchează o altă diferență majoră a asigurării CASCO, față de asigurarea RCA. În funcție de compania emitentă, polița CASCO poate acoperi o gamă diversă de daune. Astfel, te poți pune la adăpost, cu o asemenea poliță, de daunele survenite în urma unui accident rutier, a unui act de vandalism, a unui fenomen natural sau chiar a unui furt. Mai exact, repartizarea riscurilor acoperite se face după cum urmează:

avarii parțiale sau totale (ciocniri, loviri, zgârieturi);
furt parțial sau total;
fenomene atmosferice (furtună sau grindină);
acte de vandalism.

Dacă asigurarea de bază este valabilă pentru un număr limitat de scenarii, cea de tip full CASCO vine cu niște costuri suplimentare, iar aplicabilitatea ei în afara teritoriului țării diferă, în funcție de clauzele fiecărui contract în parte. De asemenea, în funcție de tipul de asigurare pe care îl închei, poți avea parte de despăgubiri și în cazul în care mașina este condusă de un alt șofer sau atunci când au fost afectate doar jantele, respectiv anvelopele. Este important ca, în cazul unui eveniment, să te asiguri că service-ul la care apelezi colaborează cu asiguratorul care ți-a eliberat polița. În caz contrar, vei plăti contravaloarea reparației. Ulterior, vei trimite documentația necesară, pentru a atesta plata lucrărilor efectuate.

Asigurarea CASCO este o asigurarea Auto Facultativa care asigura autovehiculele inmatriculate in Romania cu o vechime de pana la 8 ani, iar in anumite cazuri de pana la 15 ani. Asigurarea CASCO este o asigurare complementara RCA, acoperind riscurile de accidente si furt ale propriului autovehicul.
Atunci cand autovehiculul este nou, este valoarea autovehicului la momentul achizitiei cunoscuta sub denumirea de "valoarea de nou". Daca autovehiculul nu este nou, din aceasta valoare se scade "valoarea de uzura" conform cataloagelor proprii ale fiecarui asigurator, obtinandu-se astfel "valoarea reala" a vehiculului
Principalele riscuri acoperite sunt (A) Avariile partiale sau totale (ciocniri, loviri, zgarieri) (B) Furtul partial sau total (C) Fenomene atmosferice (furtuna, grindina, etc.) (D) Acte de vandalism. De asemenea, in functie de pachetul de asigurare selectat, se pot asigura si alte riscuri.
Fransiza reprezinta suma pe care o achita asiguratul in caz de producere a unei daune. Ea are fie o valoare fixa, fie reprezinta un anumit procent din valoarea asigurata. Alegerea fransizei scade pretul politei CASCO, cu cat este mai mare fransiza cu atat este mai mic pretul politei CASCO.
Polita CASCO poate acoperi evenimentele produse in afara tarii. Daca aceasta optiune nu este inclusa in oferta standard, atunci se poate include la cerere, crescand costurile politei de asigurare CASCO.
Trebuie sa contactezi telefonic sau online asiguratorul pentru deschiderea dosarului de dauna, apoi va trebui sa mergi la departamentul de constatari al asiguratorului in termenul impus prin contractul de asigurare, de regula 24 de ore, pentru constatare si aprobare a dosarului de dauna.

Contacteaza-ne

Adresa

Strada Nicolae Pascu nr. 1, Sector 3, Bucuresti

Telefon

0767 000 880

Email

office@drivesafeasigurari.ro

    Incarca talon

    Incarca C.I.