Asigurare RCA

Tot ce trebuie să știi despre RCA

Circulația unui automobil pe drumurile publice este condiționată de încheierea unei asigurări de răspundere civilă auto. Documentul, pe care orice posesor de autovehicul trebuie să îl aibă la îndemână în mod obligatoriu, este eliberat concomitent cu polița de asigurare Carte Verde. Aceasta este necesară în cazurile de răspundere civilă față de terțe persoane, în urma unor accidente rutiere produse pe teritoriul statelor care sunt membre ale sistemului internațional Carte Verde. Dacă te întrebi care sunt particularitățile, beneficiile și limitările unei asigurări de răspundere civilă auto, în cele de mai jos vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.

Ce daune acoperă o asigurare auto obligatorie

Conform prevederilor stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, asigurarea auto obligatorie acoperă numai daunele care au fost provocate de un vehicul asigurat către o terță parte. Este obligatoriu ca evenimentul care a provocat daunele să fi fost produs în perioada de valabilitate a poliței RCA, iar valoarea despăgubirilor să se încadreze în limitele prevăzute conform contractului de asigurare. Printre daunele pentru care se acordă despăgubiri bănești, conform poliței de asigurare RCA, se numără:

vătămările corporale sau decesul;
prejudicii care nu au caracter patrimonial;
pagube materiale;
pagube care reprezintă o consecință a lipsei de folosire a vehiculului avariat, în condițiile stabilite de lege;
cheltuieli de judecată rezultate în urma inițierii procesului civil, de către persoana prejudiciată.
Pentru vehiculele inmatriculate ori inregistrate in Romania, pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 12 luni, multiplu de o luna, dupa caz
Asigurarea obligatorie RCA este valabilă cel puţin pe: teritoriul României, teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene şi cele aparţinând Spaţiului Economic European, teritoriul statelor care leagă direct două ţări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou naţional.
Plata despagubirilor se poate face fie direct catre service-ul auto care ti-a reparat masina, fie asiguratorul iti poate plati o suma de bani, pe care sa o folosesti pentru a achita reparatia.
Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligația de a încheia Asigurarea de Răspundere Civilă Auto RCA. Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba.
În conformitate cu legislația în vigoare, asigurătorul RCA are obligaţia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretenţiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă.
Primele de asigurare pentru RCA sunt influentate de varsta soferului, tipul si marca autovehiculului, cilindree. Unii asiguratori iau in consideratie si judetul sau localitatea in care locuieste soferul autovehiculului, existand statistici ale zonelor cu accidente frecvente, deci risc ridicat pentru asigurator.

Contacteaza-ne

Adresa:

Strada Nicolae Pascu nr. 1, Sector 3, Bucuresti

Telefon

0767 000 880

Email

office@drivesafeasigurari.ro

    Incarca talon

    Incarca C.I.